Prijs Vrijzinnig Humanisme 2017

Op 21 juni 2017, de Internationale Dag van het Humanisme, reikt de Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging (HVV) voor de 15de keer de Prijs Vrijzinnig Humanisme uit. Die Prijs wordt om de twee jaar toegekend aan een persoon of organisatie die getuigt van een authentiek en volgehouden vrijzinnig-humanistisch engagement. Vorige laureaten waren Karel baron Poma (2009), prof. dr. Etienne Vermeersch (2011), prof. dr. Marleen Temmerman (2013), en prof. dr. Wim Distelmans (2015).

Voor 2017 heeft de jury de prijs toegekend aan de Vrije Universiteit Brussel en haar ererector prof. em. Silvain Loccufier.

De Vrije Universiteit Brussel wordt bekroond als onderwijs- en onderzoeksinstelling die een grote bijdrage heeft geleverd aan de emancipatorische gedachte, de levensbeschouwelijke gelijkberechtiging en de verspreiding van het humanistische gedachtegoed.
Prof. em. Silvain Loccufier is al decennialang een van de grote voorvechters en pleitbezorgers van dat gedachtegoed en wordt geloofd om zijn onvermoeibare engagement en activistische daadkracht.
De Prijs Vrijzinnig Humanisme wordt uitgereikt in Bozar (Paleis voor Schone Kunsten, Ravensteinstraat 23) te Brussel op woensdagavond 21 juni (onthaal vanaf 18.30 uur). De laudatio’s worden uitgesproken door prof. dr. Jean Paul Van Bendegem en prof. em. Willem Elias. Voor de aanvaardingsredes tekenen rector Caroline Pauwels en prof. em. Silvain Loccufier. Het geheel wordt doorlopend muzikaal omlijst en de avond wordt afgesloten met een feestelijke receptie.

De uitnodiging en het volledige programma bekijkt u hier

Welkom!

Wij nodigen iedereen die het humanisme een warm hart toedraagt van harte uit op de prijsuitreiking. Die is volledig gratis, maar we vragen u wel om uw aanwezigheid tijdig bekend te maken (ingrid [dot] van [dot] eykenath-vv [dot] be, T 03 205 73 05).

Uw steun voor de Prijs Vrijzinnig Humanisme

We zijn u dankbaar voor uw financiële ondersteuning van dit belangrijke humanistische evenement.

U kunt ons steunen op verschillende manieren:

• u kunt lid worden van het erecomité: stort voor 15 mei € 40 of meer op HVV-rekening BE98 0017 2195 33 93, met vermelding ‘Gift PVH’. U ontvangt hiervoor een fiscaal attest;
  • u kunt intekenen op een exclusieve zeefdruk van Colin Waeghe (afbeelding zie hieronder). De oplage hiervan is 111 genummerde exemplaren. Daarvoor stort u € 99 op HVV-rekening BE98 0017 2195 33 93, met vermelding ‘zeefdruk’;
  • als vereniging kunt u sponsoren voor een A-pakket (€ 250) of een B-pakket (€ 100). Hiervoor krijgt u resp. een hele of halve pagina advertentieruimte in de programmabrochure en uw naam en logo worden geprojecteerd voor en na de prijsuitreiking. Contacteer ingrid [dot] van [dot] eykenath-vv [dot] be, T 03 205 73 05;
  • als onderneming kunt u sponsoren voor een A-pakket (€ 500) of een B-pakket (€ 250). Hiervoor krijgt u resp. een hele of halve pagina advertentieruimte in de programmabrochure en uw naam en logo worden geprojecteerd voor en na de prijsuitreiking. Contacteer ingrid [dot] van [dot] eykenath-vv [dot] be, T 03 205 73 05.

Informatie

Voor meer informatie over de Prijs, de prijsuitreiking en financiële ondersteuning kunt u terecht bij Ingrid Van Eyken op het Nationaal secretariaat van HVV, Pottenbrug 4, 2000 Antwerpen, T 03 205 73 05, e-mail ingrid [dot] van [dot] eykenath-vv [dot] be

Exclusieve zeefdruk van Colin Waeghe:

hermitsdream