Grijze Geuzen

grijze geuzen logoWie zijn we?

We zijn een vereniging die 50plussers samenbrengt vanuit een vrijzinnig- humanistische levenshouding.
Vanuit deze visie zijn we een ontmoetingsplaats om na te denken en te discussiëren over levensvragen en maatschappelijke thema’s. Iedereen die dit in alle openheid en met respect voor de andere  wil doen is welkom, ongeacht afkomst, afmetingen en levensbeschouwing.
De Grijze Geuzen reizen een stukje, wandelen, bezoeken tentoonstellingen en concerten, babbelen aan de bar, organiseren discussienamiddagen over verschillende onderwerpen en nog veel meer.  Aanwezigheid op de activiteiten is geen verplichting maar steeds een vrije keuze. Op deze gezellige namiddagen in leuk gezelschap leren we altijd iets bij.
De Grijze Geuzen  zijn vertegenwoordigd in de Stedelijke Seniorenraden voor advies en in de Gemeentelijke Cultuurraden voor ondersteuning van het culturele leven. Ook daar hebben we een stem en laten we ons horen.

Vrij

We komen op voor vrijheid en solidariteit
Bijna alles is te koop in deze tijden, als je maar geld hebt en je het kan vervoeren. Al is dat laatste zelfs niet meer nodig want men brengt het wel tot bij je deur. De technische en medische mogelijkheden zijn bijna onbegrensd, multimedia is een begrip. Ondanks dat zijn er ook in onze samenleving   mensen die het moeilijk hebben, achterop geraken en zich geïsoleerd voelen. Niet iedereen kan het zich permitteren om eigen keuzes te maken, maar toch streven we er naar . We staan voor solidariteit, ook met mensen die het minder goed hebben.

grijze geuzen

Wijs

We geven zelf zin en inhoud aan ons leven.
Daarbij gaan we als Grijze Geuzen uit van onze eigen kracht en eigen levensplannen. En die hebben we absoluut nog op ons 50 ste of 80 ste.  De invulling van het eigen leven en werken aan plannen en dromen sluit de andere mens niet uit, integendeel. Want leven doe je met anderen(mensen en andere wezens). Dat maakt het leven boeiend en verrijkend.

Grijze Geus

We zijn  rebels, kritisch en leergierig
We hebben een open houding die ons toelaat en aanspoort om onszelf en de wereld rondom ons te bevragen. De Grijze Geuzen gaan niet zomaar met alles akkoord, je kan dus maar beter met stevige argumenten komen. En nee, we voelen ons niet te oud om te computeren of te begrijpen waarom jongeren van vandaag doen wat ze doen.

De Grijze Geuzen zijn niet van gisteren. Zij hebben een grote levenservaring die ze willen delen met jongeren. Daartoe leggen zij contacten met jongerengroeperingen en scholen. De discussies met een andere generatie zijn voor iedereen verrijkend.

Doe je mee?

Kom vrijblijvend naar een lezing, debat, uitstap, …. en nog veel meer. Steeds in de namiddag. Voor meer info kan je  terecht bij de verschillende Grijze Geuzen-afdelingen in Vlaanderen of bij het landelijk secretariaat van HVV:

• GG Antwerpen: Willy Roovers, 03/289.37.22, infoatgrijzegeuzen [dot] be
  • GG Willebroek: André Dezaeger, 03/886.65.60, andre [dot] dezaegerattelenet [dot] be
  • GG Waasland: Theo Maes, 03/252.93.98, theo [dot] maes3attelenet [dot] be
  • GG Vilvoorde: Jef Haesaerts, 02/253.48.88, joseph_haesaertsathotmail [dot] com
  • Grijze Loodsen (Brussel): Jules Spooren, julienspoorenatsfr [dot] fr
  • GG Hasselt: Paul Massant, 011/34.35.17, grijze [dot] geuzen [dot] hasseltattelenet [dot] be
  • GG Gent: Raoul Van Mol, 09/225.03.16, r_vanmolatyahoo [dot] co [dot] uk
  • GG Eeklo: Philippe Paelman, 09/377.95.66, philippepaelmanatskynet [dot] be
  • GG Zottegem: Jean-Pierre D’Hoker, 09/360.90.72, jean [dot] pierre [dot] dhokerattelenet [dot] be
  • GG Ieper: Norbert Gadeyne, 05/720.40.77, norbert [dot] gadeyneattelenet [dot] be
  • HVV: Pottenbrug 4, 2000 Antwerpen
    Magda Heeffer - Coördinator HVV-Grijze Geuzen Werking
    Telnr: 03 206 60 33  e-mail: magda [dot] heefferath-vv [dot] be
  • Het Grijze Geuzen Platform is een landelijke koepelvereniging van de Grijze Geuzen-afdelingen in Vlaanderen.
    Elke afdeling heeft haar afgevaardigden in het Platform.
  • Het GG Platform ijvert voor het zelf-beschikkingsrecht en het welzijn van de ouderen in onze gemeenschap met aandacht voor solidariteit  en respect voor de medemens.
  • Het GG Platform wil wegen op de beleidskeuzes die gemaakt worden over het welzijn van senioren en wil  hun belangen verdedigen inzake waardig ouder worden, recht op euthanasie, aangepast wonen, ontspanningsmogelijkheden,…..

Wil je ons beter leren kennen?

Geef dan gerust een seintje en wij doen de rest.
Raoul Van Mol
Voorzitter Grijze Geuzen Platform
Tel.nr. 09/22.50.316
e-mail: r_vanmolatyahoo [dot] co [dot] uk

Hieronder kan je de Grijze Geuzen folder en de Grijze Geuzen flyer bekijken en downloaden.

grijze geuzengrijze geuzen wadisda