[GEANNULEERD!] De erfenis van mei '68. Een kritische terugblik op '31 days that shook the world' – of niet?

  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /home/hvv1b/public_html/sites/all/modules/views/includes/handlers.inc on line 76.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/hvv1b/public_html/sites/all/modules/views/includes/handlers.inc on line 76.
din, 2018-05-22 19:30
Regio: 
Antwerpen
type van activiteit: 
Lezing / spreker
Afdeling: 
Organisator: 
Een initiatief van de Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging, Vrijzinnig Antwerpen, de Vrijzinnige Dienst Universiteit Antwerpen

Beste

Wegens onvoorziene omstandigheden moeten we u helaas melden dat de geplande gespreksavond over mei '68 vanavond niet kan doorgaan.
Met onze excuses voor het ongemak.

Vriendelijke groeten

Het HVV -team

20182205

 

Een gespreksavond met:

Ronald Commers, filosoof, prof. em. UGent

Eric Corijn, cultuurfilosoof en sociaal wetenschapper, prof. em. Vrije Universiteit Brussel

Mia Doornaert, krantencolumniste en onafhankelijk expert buitenlandse politiek

Moderator: Lukas De Vos, VRT-journalist en auteur

 

For the times they are a-changin’ …

Een halve eeuw na de gebeurtenissen blijft mei ’68 blijft de gemoederen beroeren. De reacties en commentaren zijn ambigu en/of tegenstrijdig en variëren van nostalgische sympathie, over meewarige ironie tot snoeiharde kritiek. Wie erbij was en actief of passief participeerde staat er in ieder geval niet onverschillig tegenover en bevestigt vaak de (grote) impact op zijn of haar persoonlijke evolutie. Wat heeft die (pre)revolutionaire meimaand concreet betekend, voor individuen en voor de samenleving? Was ze oorzaak of gevolg (of beide)? Wat was de emancipatorische draagkracht van die woelige periode en zou de samenleving van vandaag er zonder mei ’68 anders hebben uitgezien?

We nodigen een panel uit met eloquente sprekers en dito moderator die het allemaal van dichtbij of ietsje verder hebben meegemaakt en die na een lange en boeiende carrière hun welwillende en/of kritische licht laten schijnen op de erfenis van een fel oplaaiende en even fel gecontesteerde lentemaand van 50 jaar geleden.

 

Info en inschrijvingen

Inkom: € 5 (studenten gratis), ter plaatse te betalen (incl. drankje)

Inschrijvingen (verplicht) en info: Nationaal secretariaat HVV, Pottenbrug 4, 2000 Antwerpen, secretariaatath-vv [dot] be, T 03 233 70 32

Locatie

Stadscampus Universiteit Antwerpen
Rodestraat 14 2000 Antwerpen
Belgium
51° 13' 24.6828" N, 4° 24' 49.5468" E
<< Keer terug naar de kalender